Cautare
, Redactor Forbes România

Industrie |
|

Compania elvețiană Clariant și ORLEN Południe intenționează să construiască o fabrică pentru producerea de etanol celulozic la scară largă, lângă orașul polonez Jedlicze

Clariant și ORLEN Południe anunță acordul de licență pentru tehnologia sunliquid  în producerea etanolului celulozic, în Polonia, potrivit unui anunț al companiei elvețiene.
Clariant_Orlen representatives

Clariant, companie inovatoare axată pe produse chimice de specialitate, și ORLEN Południe, membru al grupului ORLEN, lider pe piețele de combustibili și energie și cel mai mare jucător din Europa Centrală și de Est, au semnat acordul de licență pentru tehnologia sunliquid®  în vederea producerii etanolului celulozic

Reprezentanții Clariant consideră acest acord un pas important pentru comercializarea acestei tehnologii inovatoare și sustenabile. Din perspectiva ORLEN Południe, acordul susține initiativa de construcție a unei fabrici care va produce la scară largă etanol celulozic, din reziduuri agricole.

“Suntem încântați de interesul companiilor față de tehnologia noastră sunliquid® de producere a etanolului celulozic și mândri că am semnat acest al doilea acord de licență. Ne angajăm să investim pe termen lung în inovare și sustenabilitate, astfel încât să putem oferi un plus de valoare, în completarea portofoliul actual al companiei Clariant”, a declarat Hans Bohnen, Directorul Operațional al Clariant.

“Am dezvoltat şi am consolidat companiile din Grupul nostru, inclusiv ORLEN Południe, în conformitate cu strategia noastră. Investim în tehnologii moderne și ne concentrăm pe produsele cu marjă superioară, acestea fiind esenţiale pentru a ne menține poziția de lider în regiune,  în următorii ani. Totodată, avem în vedere şi responsabilitatea socială corporativă și aplicăm constant soluții care diminuează în mod semnificativ impactul asupra mediului”, a spus Daniel Obajtek, Președintele consiliului de administrație al PKN ORLEN.

Vezi și: Potențialul salvator sau de ce au ales elvețienii de la Clariant să investească 140 mil. euro într-o fabrică în România?

Acordul de licență permite companiei ORLEN Południe să utilizeze tehnologia sunliquid®  atât în dezvoltarea proiectului, cât și în operațiunile din fabrica pe care urmează să o construiască în apropierea orașului Jedlicze din sud-estul Poloniei, folosind terenul disponibil și urmărind și potențialul de integrare cu rafinăria de petrol Jedlicze. Capacitatea anuală de producție va fi de 25.000 de tone de etanol celulozic.

Prima licenţă Clariant pentru utilizarea tehnologiei sunliquid® a fost acordată companiei Enviral, un producător de biocombustibili din Slovacia, în 2017. De asemenea, Clariant operează o fabrică precomercială în Straubing-Germania, din iulie 2012.

În România, Clariant a început anul trecut construcția primei fabrici de etanol celulozic de la nivel local, în comuna Podari, jud. Craiova.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii