FacebookTwitterLinkedIn

La majorare au participat toți acționarii companiei. În urma acestei operațiuni, investiția istorică în companie se apropie de 20 de milioane de euro.

“Majorarea de capital era planificată pentru a doua parte a acestui exercițiu fiscal, iar participarea tuturor acționarilor demonstrează încă o dată încrederea și determinarea întregii echipe de a asigura dezvoltarea companiei în următoare perioadă“, explică Sergiu Chircă, CEO elefant.ro.

În 2018, Elefant Online S.A. a înregistrat o cifră de afaceri de 28,6 milioane de euro, conform portalului termene.ro, și a raportat pierderi de 4,8 milioane euro.

Acționarii companiei sunt: Millennium Gold Resources Ltd. (înregistrat în Cipru), OLIF BV (Olanda) și Catalyst Romania (Luxenburg).

La finele anului 2018, societatea avea datorii în valoare de 15,1 milioane de euro și creanțe de 866.000 euro.

elefant.ro este cel mai mare retailer online de cărți din România, înființat în urmă cu 9 ani, ulterior compania diversificându-și mult oferta.

În prezent, elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, oferind celor aproape două milioane de clienți o gamă extinsă de produse cu livrare prin curier sau în punctele de livrare din București și din țară. Fondat în 2010, Elefant s-a extins și în afara țării deschizând o filială la Chișinău, în Republica Moldova – magazinul online local elefant.md.