FacebookTwitterLinkedIn

„Am luat această decizie în urma unui studiu de piață, comandat în momentul înființării companiei. Un pahar de lapte de capră se digeră în numai 20 de minute”, spune Camelia Grecu, directorul general adjunct al companiei.

Compania a obținut în țară lapte de capră delactozat în proporție de peste 99%, iar produsele sunt procesate din lapte de capră cu origine controlată, după cum menționează Camelia Grecu.

Ferma de capre din comuna Nicolae Bălcescu, județul Constanța are un efectiv de 4.000 de capete și a fost concepută pentru a adaposti 30.000 capete.

Pe termen scurt, Camelia și Ion Grecu și-au propus ca ferma să își dubleze efectivul, iar în 2017 să devină cea mai mare fermă de capre la nivel mondial.

Compania Elcomex Agroindustrial funcționează ca un business integrat ce deține în portofoliu: 1.600 de hectare de teren arabil, un depozit de 16.000 de tone de cereale, o fabrică de nutrețuri concentrate cu o capacitate de producție cuprinsă între  cinci si șapte tone/oră, ferma de capre cu un efectiv de 4.000 capre din rasele Alpine French și Saanen Bread, dar și o fabrică de procesare produse din lapte de capră cu o capacitate de producție de 45-50 tone de lapte pe zi pe trei fluxuri tehnologice.