Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Transport |
|

Compania de transport feroviar de călători din Ucraina va beneficia de managementul Deutsche Bahn

Ministrul Infrastructurii din Ucraina, Oleksandr Kubrakov, a anunţat că, în 2022, compania naţională de transport feroviar a Ucrainei, Ukrzalizniţa, va transfera managementul transportului de călători către Deutsche Bahn DB Engineering&Consulting, informează Radio România Actualități, conform publicației Korrespondent.
tren austria
„Conform planului, de anul viitor, vom transfera managementul transportului de călători către conducerea Deutsche Bahn Consulting. Vreau să amintesc că Deutsche Bahn are o astfel de experienţă în Kazahstan şi este o experienţă destul de reuşită”, a declarat ministrul Oleksandr Kubrakov.
În prezent, compania implementează prima etapă a cooperării cu partea ucraineană, care presupune furnizarea de servicii de consultanţă. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat, la rândul său, că, în următorii doi ani, Ukrzalizniţa va cumpăra 500 de vagoane de călători.
„Anul acesta, Ukrzalizniţa va primi 20 de vagoane noi de dormit. Acestea vor fi primele din cele 100 de vagoane anunţate anterior. Planificăm să construim alte 500 de astfel de vagoane în următorii doi ani. Este vorba despre 500 de vagoane de dormit autohtone moderne”, a precizat președintele Zelenski.
În acest an, compania Ukrzalizniţa a semnat un acord cu Deutsche Bahn, iar BERD a acceptat să ofere companiei ucrainene un grant nerambursabil care acoperă integral plata pentru serviciile de consultanţă furnizate de compania germană.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii