Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Compania de jucării Lego renunță la pungile din plastic după ce a primit scrisori de la copii

Compania de jucării Lego va elimina de anul viitor pungile de plastic din ambalajele sale, după ce a primit mai multe scrisori de la copii care îi cereau acest lucru.  
 aboneaza-te
Lego ambalaje din plastic

Lego a declarat că a primit scrisori de la copii prin care îi cerea să îndepărteze plasticul de unică folosință și să folosească materiale prietenoase cu mediul înconjurător, scrie BBC. În consecință, compania a anunțat că va investi până la 400 de milioane de dolari în trei ani pentru a-și îmbunătăți eforturile de sustenabilitate, folosind hârtie reciclabilă.

De altfel, piesele Lego sunt fabricate din plastic, însă compania explorează materiale alternative.

“Ca o companie care privește copiii ca pe modelele noastre, suntem inspirați de milioanele de copii care au cerut acțiuni mai urgente în privința schimbărilor climatice”, a spus Niels B Christiansen, director executiv al grupului Lego, citat de BBC. „Am primit multe scrisori de la copii în care ne cereau să scoatem ambalajele din plastic de unică folosință”, a adăugat el.

Astfel, compania a decis să elimine treptat pungile de plastic de unică folosință și dorește ca până în 2030 să-și fabrice produsele din materiale durabile. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii