Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Compania de consultanță Marsh preia Jardine Lloyd Thompson Group într-o tranzacție de 5,6 mld. dolari

Marsh & McLennan Companies, Inc., companie globală de servicii profesioniste de consultanță în risc, strategie și resurse umane a anunțat că a ajuns la un acord pentru preluarea Jardine Lloyd Thompson Group plc (JLT), furnizor de consultanță în asigurări, reasigurări, beneficii pentru angajați, brokeraj și servicii conexe.
asigurare shutterstock_703607806

Tranzacția a fost aprobată de Consiliile de Administrație ale fiecăreia dintre cele două companii. Deținătorii acțiunilor JLT vor primi 19,15 lire sterline/acțiune. Valoarea acțiunilor tranzacționate este  5,6 miliarde de dolari, în timp ce valoarea estimată a companiei achiziționate este de 6,4 miliarde de dolari. Tranzacția va fi finanțată printr-o combinație de numerar și instrumente de finanțare.

“Pentru clienții noștri, pentru colegi dar și pentru acționari, preluarea JLT aduce argumente convingătoare pentru serviciile pe care le oferim. Complementaritatea companiilor noastre creează o platformă în vederea furnizării unor servicii excepționale clienților și deschide noi oportunități pentru colegii noștri. Îi cunosc și îi apreciez pe Dominic Burke și echipa sa de management atât din perioada în care am activat ca underwriter cât și de când sunt parte a echipei MMC.Sunt convins că, urmare a acestei tranzacții, am devenit o companie cu o mai mare dinamică și mult mai puternică” a declarant Dan Glaser, Președinte și CEO al MMC.

Odată cu finalizarea preluării, Dominic Burke, CEO al Grupului JLT se va alătura MMC în calitate de Vice Chairman și va deveni membru al Comitetului Executiv al MMC.

JLT a fost înființat în 1997, atunci când Jardine Insurance Brokers plc, companie formată în urmă cu mai bine de 50 de ani, a fuzionat cu Lloyd Thompson Group plc. În prezent, compania deține operațiuni în 40 de țări. Activitatea JLT este mult mai dezvoltată în Marea Britanie și Australia dar și în economiile emergente din Asia și America de Sud.

JLT furnizează consultanță de risc și brokeraj de asigurări în energie, minerit, sănătate, construcții, industria aerospațială, maritimă,  dar acoperă și liniile financiare, risc politic și credit comercial. JLT Re furnizează companiilor de asigurare analize de risc și soluții de transfer în reasigurare. În același timp, echipa dedicată beneficiilor pentru angajați din cadrul JLT activează zona consultanței și administrării pensiilor private, asigurărilor de viață și a programelor de wellness pentru angajați.

Preluarea JLT accelerează strategia MMC de a-și întări poziția globală în domeniile riscului, strategiei și resurselor umane. Dezvoltarea organică a JLT precum și evoluția în regiuni atractive și cu potențial vor spori capacitatea MMC de a accelera creșterea și dezvoltarea produselor existente.

Goldman Sachs a activat în calitate de consilier financiar, în timp ce Slaughter and May and Wachtell, Lipton, Rosen & Katz a fost consultant juridic pentru MMC.  Pentru JLT, consulier financiar a fost J.P. Morgan Chase iar Clifford Chance Rogers & Wells a fost consultant juridic.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii