FacebookTwitterLinkedIn

“Am acceptat cu entuziasm această nouă provocare ce vine într-un context de expansiune și adoptare de direcții noi la nivel local și de grup, precum și într-o conjunctură de schimbări legislative majore la nivel de industrie. Având în vedere intrarea în vigoare a directivei MIFID2 și a noilor măsuri ESMA, așteptăm cu nerăbdare să lucrăm îndeaproape cu clienții noștri pentru a-i ajuta în procesul de adaptare la noile reglementări, în același timp asigurându-le un grad sporit de protecție și un mediu de tranzacționare mai sigur și mai sănătos. De asemenea, vom continua dezvoltarea poziției noastre în România prin accesarea unor noi segmente de piață, diversificarea ofertei de instrumente financiare, extinderea echipei noastre și a cotei de piață”, a declarat Irina Cristescu.

În noua sa funcție, Irina Cristescu îl înlocuiește pe Bogdan Albu, care a ocupat funcția de director general al companiei timp de cinci mandate consecutive, între 2014 și 2018. Începând cu anul 2013, Bogdan Albu a restructurat organizația la nivel local în vederea listării grupului la bursa din Varșovia și a repoziționat brandul XTB, ceea ce a condus la o îmbunătățire considerabilă a veniturilor pentru acționarii companiei. Pe parcursul mandatelor sale, numărul de clienți de retail al XTB a crescut cu 400%.

Echipa coordonată de Bogdan Albu a adus România în topul țărilor cu cea mai rapidă creștere a portofoliului de clienți din întregul grup XTB.

“Irina face parte din echipa XTB încă de la înființarea sucursalei, în 2008 și am colaborat în strânsă legătură la conducerea companiei în ultimii ani. Irina înțelege foarte bine oportunitățile și provocările cu care se confruntă industria noastră în momentul de față și sunt ferm convins că va reuși să continue cu succes eforturile echipei XTB de a oferi cu profesionalism servicii și produse financiare de calitate unui număr din ce în ce mai mare de clienți”, a declarat Bogdan Albu.

Primul obiectiv al Irinei Cristescu va fi extinderea echipei XTB România, proces determinat de creșterea portofoliului de produse și accesarea unui nou segment de piață. În a doua jumătate a anului 2018, XTB a pus la dispoziția clienților săi peste 2.000 de noi instrumente financiare, în special ETF-uri, acțiuni clasice internaționale de la companii precum Apple, Facebook, Google sau Tesla, dar și CFD-uri bazate pe monede virtuale precum Bitcoin, Ethereum sau Ripple. Recrutarea a început deja, compania fiind în prezent în proces de lărgire a diviziei de brokeraj.

O altă prioritate pentru anul 2019 este adaptarea la modificările peisajului juridic care reglementează industria, marcat în 2018 de intrarea în vigoare a directivei MIFID2, precum și de noile condiții impuse de ESMA (Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe). Se așteaptă ca aceste schimbări legislative să îmbunătățească semnificativ practicile de piață, contribuind la crearea premiselor pentru consolidarea unei piețe mai mature.

Irina Cristescu și-a început cariera în XTB punând bazele înființării sucursalei și implementând primele procese în România în anul 2008, de pe poziția de Customer Care & Compliance Manager, pe care a ocupat-o între 2008 și 2013. Din 2014 până în 2018 a deținut funcția de director general adjunct. Noul director general XTB România deține un master în psihologie de la Universitatea Titu Maiorescu și a absolvit cursurile Facultății de Psihologie si Științele Educației din cadrul Universității din București și ale Facultății de Management Financiar din cadrul Universității Financiar Bancare din București.