FacebookTwitterLinkedIn

Great Wall Motor a informat la Salonul Auto de la Munchen că va începe preluarea comenzilor pentru SUV-ul plug-in Coffee 01 pentru piața germană la sfârșitul anului 2021. Livrările vehiculului, care va avea o autonomie de 150 km și va fi comercializat sub marca WEY a companiei, va începe în prima jumătate a anului 2022, transmite Reuters.

În ceea ce privește mașina electrică compactă, aceasta va fi comercializată sub brandul ORA, va avea o autonomie de până la 400 km și va fi lansată în Europa în 2022. Comenzile se vor deschide spre sfârșitul anului 2021, dar compania nu a specificat încă în ce țări europene va fi disponibilă.

Producătorul auto chinez va anunța în curând și alte piețe europene în afară de Germania pentru modelul Coffee 01. De asemenea, compania va lansa primul său „centru de experiență al mărcii” european la Munchen la începutul anului 2022.

În mai, producătorul chinez de vehicule electrice Nio anunţase că va lansa în Norvegia primul său magazin în afara ţării. De asemenea, rivalele Xpeng şi BYD vând deja automobile electrice în Europa.