Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Compania americană Jellysmack a achiziționat startup-ul britanic Kamua, cu un cofondator român

Startup-ul britanic de editare video bazată pe inteligență artificială Kamua a fost fondat în 2019 de mai multe persoane, inclusiv de românul Radu Sebastian Amarie.  
deal tranzactie

Compania americană Jellysmack are drept principal obiect de activitate optimizarea și distribuirea conținutului video pe platformele de socializare, ajutând creatorii de conținut să crească numărul de vizualizări. Jellysmack a preluat start-up-ul britanic Kamua, cu sediul în Londra, însă valoarea tranzacției nu este cunoscută. E prima achiziție pentru Jellysmack, pe care o realizează la scurt timp după ce a primit investiție prin SoftBank Vision Fund II. 

„Jellysmack se mândrește cu cel mai bun pachet de tehnologie pentru creatori video din lume, iar achiziția Kamua va consolida și mai mult produsul nostru de bază pentru a servi mai bine partenerii noștri. Am văzut o creștere în ultimul an, alimentată de investiția de la SoftBank, iar tehnologia Kamua, care economisește timp, ne va ajuta să ținem pasul cu strategia noastră. Nu am putea fi mai încântați să aducem talentata echipa Kamua în familia noastră Jelly”, a declarat Robin Sabban, co-fondatorul și co-CEO al Jellysmack.

Kamua, care permite editarea automatizată a conținutului video cu ajutorul inteligenței artificiale, are o echipă de programatori și în București. 

Potrivit Jellysmack, cumpărarea Kamua va permite companiei să își îmbunătățească tehnologia existentă de editare video cu inteligență artificială pentru a susține creșterea puternică pe care a înregistrat-o în ultimul an.

CEO-ul Kamua, Paul Robert Cary, va deveni astfel VP of Technology la Jellysmack, iar Radu Amarie va fi Senior Engineer – AI Video Editing and Computer Vision la Jellysmack. Anterior Kamua, Radu Amaria a fost CTO și cofondator Findie, a ocupat poziția de Senior Web Engineer la Bookster și este președinte și cofondator al Softbinator Foundation.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii