Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Compania Albalact va fi preluată de grupul francez Lactalis

Acţionarii Albalact Alba Iulia (ALBZ) au încheiat un acord cu Lactalis, în urma căruia grupul francez va prelua cea mai mare companie locală din industria laptelui, informează MEDIAFAX.
Raul Ciurtin.jpg

„Lactalis a încheiat un contract cu acţionarii vânzători care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact (…) având drept obiect dobândirea tuturor acţiunilor deţinute de acţionarii vânzători”, arată Albalact, într-un comunicat.

Acţionarii la care face referire Albalact sunt Raul Ciurtin (foto), Lorena Beatrice Ciurtin, Crisware Holdings Limited, Croniar Holdings Limited şi RC2 (Cyprus) Limited.

15 despre 2015: 15 evenimente de pe piața bunurilor alimentare în 2015

Aceştia s-au angajat să vândă participaţiile lor, însumând 70,3%, într-o ofertă de preluare care urmează să fie iniţiată de Lactalis pentru preluarea a 100% din Albalact.

VEZI LOCUL LUI RAUL CIURTIN ÎN TOP 500 MILIARDARI FORBES ROMÂNIA

În urma anunţului Albalact, acţiunile companiei au crescut la BVB cu 14,8%, aproape de maximul permis într-o şedinţă, la 0,38 lei pe acţiune.

Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deţinând branduri precum President şi Parmalat. Grupul are 75.000 de angajaţi şi peste 200 de fabrici, în 43 de ţări, raportând anul trecut o cifră de afaceri de 17 miliarde euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii