Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Compania Norwegian Air ar putea rămâne fără numerar la începutul anului 2021

Norwegian Air, grav afectată de pandemie, ar putea rămâne fără numerar în primul trimestru al anului 2021, cu excepția cazului în care se asigură noi finanțări, a declarat transportatorul bugetar, după ce a raportat rezultatele  din al treilea trimestru.  
Norwegian Air

Numerarul și echivalentele de numerar ale companiei aeriene se ridicau la 3,4 miliarde de coroane (376 milioane de dolari) la sfârșitul lunii septembrie, în scădere față de 4,98 miliarde de coroane la sfârșitul lunii iunie, raportează Reuters.

„Societatea depinde de fond de rulment suplimentar pentru a continua să funcționeze până în primul trimestru al anului 2021 și ulterior”, a menționat compania în raport.

Guvernul Norvegiei a respins luni pledoaria pentru mai mult sprijin din partea statului, susținând că este prea riscant. Însă compania a anunțat că va disponibiliza încă 1.600 de angajați, rămânând doar cu 600 de persoane la lucru, în scădere față de 10.000 câți erau înainte de pandemie.

“Rezultatele noastre din al treilea trimestru arată în mod clar că efectele pandemiei globale COVID-19 continuă să aibă un impact puternic asupra operațiunilor și poziției noastre financiare”, a declarat marți directorul executiv Jacob Schram.

Finanțarea ar putea proveni din refinanțări ale datoriilor, vânzarea de aeronave și alte active sau o conversie a datoriei în capitaluri proprii.

Pierderea operațională a companiei s-a ridicat la 2,8 miliarde de coroane în perioada iulie-septembrie, în scădere de la un profit de 3,0 miliarde în aceeași perioadă din 2019.

Pionier în transportul aerian transatlantic cu tarife reduse, expansiunea rapidă a Norwegian Air a lăsat-o cu datorii totale de 66,8 miliarde de coroane până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru, fiind astfel și mai vulnerabilă în fața pandemiei COVID-19.

Compania va opera acum doar șase din cele 140 de avioane ale sale, în scădere față de 21 de luna trecută. Prețul acțiunilor companiei a scăzut cu 99% în acest an.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii