Cautare
, Contributor

Educaţie |
|

Compania 3M România a decis să-i premieze pe cei mai buni inventatori români

bristol-coanda.jpg
Compania 3M România a anunţat miercuri, 10 aprilie, lansarea celui mai ambiţios program de susţinere şi premiere a inventicii româneşti. În acest sens, oficialii firmei vor organiza începând cu 1 mai un concurs cu premii ai căror câştigători vor fi cunoscuţi la finele lunii octombrie.

Compania 3M are sediul central în Statele Unite ale Americii şi o puternică prezenţă globală. Ea deţine peste 2500 de patente recunoscute pe plan mondial şi cuprinde peste 84.000 de angajaţi. În România este prezentă din 1998, oferind soluţii în domenii precum cel al bunurilor de consum, electronică şi energie, sănătate, industrie, securitate şi grafică comercială. 

Oficialii 3M au precizat că în luna noiembrie vor organiza prima gală a "Premiilor Inovaţiei Româneşti", gală ce va fi precedată de de evenimente locale organizate în universităţile din Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov şi Bucureşti. 

Valoarea premiilor puse la bătaie de 3M este de 4500 de euro, fiind premiate cele mai bune trei propuneri primite (amănuntele pot fi consultate pe pagina de internet www.premiileinovatiei.ro).

Directorul 3M România, Cătălin Velescu, a anunţat că speră ca în cinci ani compania să pună bazele unui centru modern de dezvoltare şi cercetare, după modelul celor similare din ţări avansate, dedicat în întregime celor mai buni inventatori. Un asemenea "parc" de cercetare ar putea fi construit, la sugestia lui Alexandru Mironov, la Măgurele, localitate aflată la 15 kilometri de Capitală.  

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii