FacebookTwitterLinkedIn

Conacul de la Copăceni (astăzi comuna 1 Decembrie ) a fost construit în perioada anilor 1880  de către George Emanuel Filipescu, moștenitor al Mariei Filipescu, căreia i-a aparținut ințial domeniul.

Conacul a fost construit după planurile arhitectului Paul Gottereau, care construise totodată și locuința lui George Filipescu din București, pe Calea Victoriei nr. 149.

George Emanuel Filipescu a păstrat conacul și parcul de la Copăceni pe care le-a donat principesei Maria a României.

Familia regală a acceptat cu greu darul făcut, dar aceasta a fost PRIMA proprietate a tinerei principese, devenită Regină a României, către care se vor îndrepta primele ei aspirații de amenajare potrivit dorințelor proprii. Ea o va transforma într-una din „casele sale de vis”, alături de Balcic, Bran, Pelișor sau Cotroceni.

În prezent, conacul a fost restaurat și transformat cu mare grijă, păstrând și aducând la viață  elementele originale ale acestei superbe proprietăți istorice.

Paul Gottereau este unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți străini ai sfârșitului de secol XIX și de numele său se leagă clădiri emblematice ale Bucureștiului: Clădirea CEC de pe Calea Victoriei, Bibilioteca Centrală Universitară sau clădirea Palatului Regal de pe Calea Victoriei.  Activitatea celebrului arhitect a atins un punct culminant în perioada colaborării cu familia regală și princiară a României, pentru care realizează transformările și extinderile palatelor din Calea Victoriei și Cotroceni.

Conacul de la 1 Decembrie, care are o suprafață de teren de 6000mp și o suprafață construită de 1000mp, este ideal pentru găzduirea de evenimente într-un cadru absolut fabulos.