FacebookTwitterLinkedIn

Vila cu șapte dormitoare de pe West End Road din East Hampton (aflată la câțiva pași de casa Marthei Stewart) a fost și rămâne faimoasă datorită poveștii sale și a proprietarelor sale. Edith Bouvier Beale și Edith Beale sau Big Edie și Little Edie, cum erau mai degrabă cunoscute, au locuit aici într-o totală izolare, printre ratoni și pisici fără stăpân. Un documentar din 1975, filmat de Albert și David Maysles, arăta cum își trăiește viața de zi cu zi ciudatul cuplu, evidențiind în același timp felul în care casa se degradează încet.

Succesul acestui documentar a inspirat HBO-ul, așa că a apărut și un film cu același subiect, avându-le în rolurile principale pe Drew Barrymore și Jessica Lange, după care a urmat un musical pe Broadway. De altfel, un poster înrămat al filmului poate fi văzut pe un perete, la etaj, după restaurare. Americanii au fost și încă sunt fascinați de codependența mamă-fiică, iar faptul că persoanele în cauză mai erau și rudele lui Jackie Kennedy care trăiau într-o totală sărăcie în timp ce Jackie însăși își petrecea vacanțele în belșug și opulență la doar trei case în josul străzii, au făcut ca filmul, piesa de teatru și casa în sine să fie un mare succes.

După ce a murit Big Edie, în 1977, Little Edie i-a vândut casa lui Ben Bradlee (fost editor la Washington Post) și soției sale, jurnalista Sally Quinn. Ea și soțul ei au cumpărat Gray Gardens pentru suma de 220.000 de dolari în momentul în care era într-o formă atât de proastă încât majoritatea potențialilor cumpărători au considerat că e pe cale să se dărâme singură. Casa cu șindrilă a fost proiectată de Joseph Greenleaf Thorpe, un arhitect care a făcut multe dintre casele de vară rustice din East Hampton. Așa că baza și schițele au fost de mare ajutor.

Citește și Casa de deasupra oceanului

Într-un articol din 2003 pentru Town and Country, Sally Quinn a spus că atunci când au cumpărat casa, „Podul era, efectiv, plin cu mobilier rupt, șezlonguri vechi de răchită, mese antice, cutii cu porțelanuri și argintărie, scrisori, perne pentru copii din dantele realizate manual, figurine, cutii de cărți – a fost ca și cum am găsi un vas naufragiat și am descoperi o comoară inimaginabilă înmormântată în dărâmături. Am fost atât de copleșită încât m-am apucat să fumez din nou. Dar descoperirea tuturor acestor obiecte extraordinare a făcut ca întreaga perspectivă de renovare și decorare să fie cu mult mai ușoară“, a povestit aceasta.

Cuplul a restaurat casa din 1897 cât mai fidel perioadei sale de glorie. Aflată la un pas de Georgica Beach, conacul are o curte de 8.000 de metri pătrați pe care se află un teren de tenis, grădini și o piscină încălzită. Bradlee și Quinn au trecut prin multe pentru a finaliza cu bine procesul de restaurare – au răzuit întreaga casă până la vopseaua originală, au reinstalat uși vechi olandeze, au creat mobilier la comandă, au montat lavoare de marmură și lambriuri. După ce Bradlee a murit, în 2014, Quinn a declarat pentru Wall Street Journal că „nu mai este la fel fără el“, așa că a decis să vândă casa care este acum listată la aproape 20 de milioane de dolari.