Cautare
, Contributor

Travel |
|

Comoara din mijlocul apelor

Pe lac, dus acolo parcă de o vrajă, se află palatul. Arcade, fântâni, grădini luxuriante, ferestre cu vitralii – iată India regală. E povestea în care vei păși acum.
TAJ NEWS TW-1

Aud destul de des de la pasionații de călătorii că își doresc un voiaj în India. Poate că nu îl vor face în viitorul apropiat (călătoria cere o bună planificare, resurse financiare și un concediu mai lung), însă acest vis se află sus pe lista de dorințe a multora.

Dincolo de toate problemele acestei țări – citeam recent despre felul în care poluarea afectează embleme ale turismului indian, precum Taj Mahalul –, turismul rămâne cel mai important sector din zona serviciilor.

Anul trecut, mai mult de zece milioane de turiști străini au vizitat India, creșterea în raport cu 2016 fiind una record, de peste 15%. E drept, India este constant devansată de alte destinații asiatice precum China, Thailanda, Malaysia, Coreea de Sud și Japonia, ba chiar și de cele două unități teritoriale autonome ale Chinei luate fiecare separat, Hong Kongul și Macao.

Țara lui Gandhi are încă multe lucruri de dezvoltat, zone care așteaptă să fie explorate de antreprenori. 2018 este însă un an al proiectelor turistice de tot felul, cu un accent pe cele de nișă, de vreme ce tot mai mulți dintre cei care călătoresc își doresc experiențe culturale și spirituale autentice – și ce loc le poate oferi mai plenar decât India?

Un reper mondial în luxury leisure

Țară a contrastelor, dar și a marilor oportunități, India beneficiază de o ofertă greu de egalat în domeniul turismului de lux. Și asta mai ales atunci când hotelierii ridică miza, făcându-și din monumental un proiect stilistic. Poți să nu fii un iubitor al acestui tip de demers, însă, dincolo de sentimentul de stinghereală, un palat ridicat deasupra apelor te va impresiona cu siguranță. Și, da, vorbesc despre un palat autentic, clădit pentru regi și regine, un loc cu istorie seculară.

Compania hotelieră care îl deține, Taj, spune că este cel mai romantic loc din lume. Pe TripAdvisor a fost votat în 2012 drept cel mai important hotel din India și din întreaga Asie. Trei ani mai târziu, Booking.com îi acorda locul al cincilea în topul celor mai importante complexuri turistice din lume. Indiferent de tipul clasamentelor și de reperele luate în calcul, de regiune și de organizația care acordă premii, palatul indian din mijlocul lacului Pichola este mereu prezent în topuri.

Vacanță în stil regal

Locul chiar așa se cheamă – Taj Lake Palace. Se află în Udaipur, supranumit, de altfel, orașul lacurilor. Pichola, Fateh Sagar, Swaroop, Rang Sagar, Kumharia Talab sunt doar câteva dintre lacurile care fac parte din complexul hidrografic al Udaipurului, care împreună cu forturile, templele și palatele de aici fac faima locului. Orașul este o destinație în care ajung anual peste un milion de turiști care vin atât din celelalte state indiene, cât și din străinătate.

Hotelul se află la 25 de kilometri de aeroport. Gazdele îți pot asigura o sosire spectaculoasă, pe măsura unui maharajah: la debarcare, vei fi învăluit într-o ploaie de petale de trandafir, apoi vei fi escortat de gărzile regale către apartamentul ales. Sunt 66 de camere și 17 apartamente disponibile la Taj Lake Palace Udaipur, grupate în mai multe categorii, de la așa-numitele Luxury Rooms la apartamentele regale decorate cu vitralii și mobilier sofisticat.

Și atunci când vine vorba despre deliciile gastronomice, Taj Lake Palace rămâne neîntrecut. Neel Kamal, Bhairo, Jharokha și Amrit Sagar sunt cele patru restaurante și baruri unde vei experimenta gastronomia din nord-estul Indiei sau, dacă ești mai conservator, te vei bucura de preparatele specifice bucătăriei europene și internaționale, însoțind îmbelșugatele mese cu vinuri dintre cele mai alese.

CITEȘTE ȘI În Caraibe, pe insula Țestoaselor

Udaipur – un tezaur de experiențe

Toți oaspeții laudă spa-ul Jiva de la Taj Lake Palace, cu diversitatea sa de ritualuri de frumusețe, masaje și tratamente de rejuvenare. Iar atracțiile hotelului nu se opresc aici – vei putea străbate întregul palat însoțit de un ghid care îți va povesti bogata istorie a locului sau vei lua masa într-un cadru privat, absolut special („de basm”, ne asigură încă o dată hotelierii).

Oricât de impresionat vei fi de acest loc (nu se poate să nu cazi sub vraja palatului în care familia regală din Udaipur organiza luxoasele sale petreceri), îți recomand să rezervi cât mai mult timp vizitării orașului și împrejurimilor. Trebuie să vezi palatul-muzeu de pe malul estic al lacului Pichola, pe cel numit Jag Mandir, de pe același lac, dar și Palatul Musonului, aflat pe vârful Bansdara.

O călătorie în India nu poate să omită vizitarea templelor; aici, cele mai renumite sunt Jagdish și Neemach Mata. Am menționat doar câteva dintre atracțiile turistice care te așteaptă în Udaipur, un oraș pe care, cu siguranță, vei vrea să-l descoperi nu doar cu ochii turistului care bifează vizite la cele mai cunoscute obiective, ci și străbătând străzile, încercând să cunoști oamenii și obiceiurile locului, în căutarea următoarei surprize care să te farmece. Ea nu va întârzia.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii