Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

„Comoara” lui Corneliu Porumboiu, pe ecranele de la Cannes

După ce a fost premiat în 2009 pentru filmul Polițist, Adjectiv, Corneliu Porumboiu s-a întors la Cannes, la secțiunea „Un certain Regard” unde participă cu lung metrajul „Comoara”, care rulează joi pe marile ecrane de pe Coasta de Azur.
Comoara-2

„Comoara” spune povestea lui Costi, un funcționar public, cu o viață aparent liniștită, căruia îi face plăcere, serile, să îi citească povești fiului său de șase ani. Preferata lor este Robin Hood.

Filmul ne arată omul disperat, care nu știe ce să mai facă atunci când banca îi scoate apartamentul la vânzare. Mai exact, când vecinul lui Costi îi bate în ușă, într-o seară, și-l roagă să-i împrumute niște bani, angajatul la primărie (interpretat de Cuzin Toma) își amintește că și el are datorii și nu ar mai fi stabil financiar dacă și-ar împrumuta vecinul, așa că îl refuză pe acesta.

Vecinul pleacă pentru scurt timp și apoi revine cu o propunere relatând o poveste pe care o știa  din satul bunicilor, potrivit căreia străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de a ajunge comuniștii la putere. Iar dacă va fi dispus Costi să plătească pe cineva care are un detector de metale și vor găsi comoara, o vor împărți frățește.

Corneliu Porumboiu este regizor, scenarist, cunoscut pentru lung metrajele „A fost sau n-a fost?” (2006), „Polițist, Adjectiv” (2009”, „Când se lasă seara peste București”sau „Metabolism”.

Imaginea este semnată de Tudor Mircea (cu care Corneliu Porumboiu a colaborat și la Metabolism).

Producția este asigurată de Marcela Ursu, iar în coproducție cu Les Films de Worso și Rouge International.

În rolurile principale joacă Cuzin Toma și Adrian Puscărescu.

Scenariul este semnat de  Corneliu Porumboiu.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii