Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Commerzbank l-a ales pe Manfred Knof ca CEO pentru a pune în aplicare planul de restructurare

Commerzbank a ales un executiv cu reputație de manager ferm, Manfred Knof, pentru a pune în aplicare unul dintre cele mai mari programe de restructurare din istorie sa.  
Commerzbank

Manfred Knof, în vârstă de 55 de ani, șef al serviciilor bancare de vânzare cu amănuntul din Germania la Deutsche Bank AG, preia de la Martin Zielke funcția de director executiv al Commerzbank începând cu 1 ianuarie, relatează Bloomberg. 

Sarcina sa a noului CEO este  supravegherea unei schimbări care ar putea însemna reducerea a aproximativ 10.000 de locuri de muncă.

„Manfred Knof este un manager de vârf cu experiență care s-a dovedit extrem de eficient într-o gamă largă de sarcini în industria serviciilor financiare”, a declarat, într-un comunicat de presă, președintele Consiliului de Supraveghere al Commerzbank, Hans-Joerg Vetter. 

Numirea unui nou CEO pune capăt unei crize care a izbucnit atunci când predecesorii săi și-au anunțat demisiile, instituția bancară fiind criticată de principalii acționari. 

Prețul acțiunilor a atins un minim istoric de 2,80 euro la începutul acestui an, continuând o scădere care s-a accentuat în urma crizei financiare.

Guvernul german, care a salvat Commerzbank în timpul crizei, ar avea nevoie de un preț al acțiunii de aproximativ 24 de euro pentru a se echilibra investițiile.

Commerzbank lucrează la o nouă strategie de creștere a rentabilităților prin închiderea a 800 de sucursale de retail și reducerea prezenței băncii în străinătate, pe lângă disponibilizări.

În alegerea lui Knof, s-a trecut peste doi directori superiori văzuți ca potențiali succesori ai Zielke – directorul financiar Bettina Orlopp și directorul clienților corporativi Roland Boekhout. În cele din urmă, a fost preferat un candidat extern.

Numirea lui Knof vine la 18 luni după ce Commerzbank a purtat negocieri nereușite de fuziune cu Deutsche Bank. Potrivit analistului Bloomberg Intelligence Philip Richards, o legătură cu Deutsche Bank ar putea fi în continuare rezultatul final pentru Commerzbank dacă nu reușește să ridice profitabilitatea ca entitate independentă. Commerzbank ar putea raporta pierderi pentru acest an și următorul, a estimat acesta.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii