Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Comisiile reunite au avizat favorabil propunerile pentru CNA

Comisiile reunite i-au audiat în această dimineață pe Dorina Rusu (din partea Președinției) și Radu Herjeu (din partea Camerei Deputaților, PSD) pentru funcția de membru în CNA, informează Media Expres.
CNA

Dorina Rusu (n. 1968, fostă Băieșu) a lucrat 11 ani ca ziarist, la „Opinia Studențească”, Europa Liberă, „Cuvântul”, „România Liberă” și „Ziua” și 11 ani a fost președinte al fundației Horia Rusu.

„Sunt liberal ca structură, dar voi fi garant al interesului public în cadrul CNA”, a declarat aceasta în fața parlamentarilor.

Dorina Rusu a fost confirmată în unanimitate votul în Plen fiind programat la 9 februarie, după ora 16:00.

Herjeu Radu Bogdan (n. 1970) a lucrat la știrile RTV până în aprilie 2014, anterior la B1 TV, Național TV dar și la Antena 1 în perioada 1994-2003. Herjeu a absolvit chimia la Universitatea București în 1992 și a intrat in presă în același an la Curierul Național.

Radu Herjeu a întârziat la audieri cu aproximativ o oră, nefiind anunțat de PSD ca a fost nominalizat.

El a declarat în fața comisiilor că a decis să iasă din audiovizual anul trecut „din motive pe care nu doresc să le comentez”.

Este autorul unei cărți despre manipularea prin televiziune. „Legea nu permite oprirea manipulării prin televiziune fără interferența în politica editoriale, dar voi încerca să strâng legătura cu societatea civilă pentru educarea celor care sunt beneficiarii și victimele. Cea mai mare problemă în audiovizual este lipsa de educație, bun simț și decență.”

Herjeu a mai spus, la întrebarea unui parlamentar, că dacă s-ar da amenzi pentru încălcarea normelor limbii române, acestea ar fi interpretate politic. El a mai vorbit despre responsabilitatea editorilor și moderatorilor care nu și-o asumă argumentândacă nu încalcă legea.

Herjeu a fost confirmat în unanimitate de Comisiile reunite.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii