Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Comisiile de cultură au respins raportul de activitate al SRTV pe anul 2016. Dacă plenul va respinge raportul, atunci CA al SRTV va fi demis

Comisiile reunite pentru cultură ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins marţi, cu 17 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi două abţineri Raportul de Activitate pe 2016 al Societăţii Române de televiziune (SRTV), după ce acesta a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a comisiei la solicitarea lui Radu Preda (PSD), preşedintele comisiei de cultură a Senatului, informează NEWS.RO.
 aboneaza-te
televiziunea_romana.jpg

Liberalii membri în cele două comisii de cultură ale Parlamentului au părăsit dezbaterile în semn de protest, preşedintele comisiei din Cameră, Gigel Ştirbu, spunând că membrii PNL nu vor participa la audierea reprezentanţilor SRTV deoarece i se pare că „e pe repede înainte” şi nu se poate ca o problemă importantă şi serioasă să fie tratată cu superficialitate.

Radu Preda a susţinut că cifrele din raportul de activitate nu arată foarte bine.

Radu Preda: „Dincolo de avizul negativ care s-a primit aici, raportul a întrunit aviz negativ şi la comisiile de buget. Aşteptările noastre cel puţin în plan managerial de la conducerea Televiziunii Române erau altele, cu atât mai mult cu cât se fac eforturi ca de la bugetul de stat să se asigure sursele de finanţare sustenabile pentru Televiziunea Română. Aşteptăm acum ca o conducere nouă să ducă TVR la un standard al calităţii emisiunilor de aşa manieră încât să obţină un vot în unanimitate pozitiv în şedinţele reunite ale Parlamentului. Deocamdată aceste standarde nu au fost întrunite”.

Decizia finală aparţine însă plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului care s-ar putea putea pronunţa miercuri.

Dacă votul din plen va respinge Raportul de Activitate, atunci Consiliul de Administrație în frunte cu Irina radu, președintele SRTV, va fi demis.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii