Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Comisia Europeană vrea să introducă un încărcător de telefon universal. „Va permite economisirea de resurse şi simplificarea lucrurilor”

Comisia Europeană finalizează proiectul de reglementare pentru impunerea unui încărcător universal pentru telefoanele mobile. „Să ai un încărcător universal care se poate cumpăra independent de marca telefonului permite economisirea de resurse şi simplificarea lucrurilor", spune Margrethe Vestager, vicepreşedinta responsabilă cu politica de concurenţă.
telefonie mobila

„Ne aflăm în ultima linie dreaptă pentru a da tuşa finală acestui proiect. Nu cunosc calendarul cu exactitate, dar credeţi-mă, suntem în ultima fază”, a adăugat Vestager, potrivit Franceinfo.

La începutul anului trecut, eurodeputaţii au adoptat o rezoluţie neconstrângătoare în favoarea unui încărcător universal pentru telefoanele mobile în Europa, în numele drepturilor consumatorilor şi mediului.

Aceștia au cerut o legislaţie europeană în termen de şase luni, dar s-au lovit de mari reticenţe din partea industriei de smartphone-uri

„Acest tip de normă este genul de lucruri la care putem şi trebuie să ne aşteptăm în Europa, noi toţi cetăţeni europeni şi utilizatori ai acestor diferite echipamente”, a mai spus Margrethe Vestager. „Avem afaceri juridice în curs în mai multe ţări”, a declarat ea, citând “probleme” cu Google, Amazon şi Apple. “Nu este suficient, trebuie ca reglementarea să acţioneze înainte chiar de a exista o suspiciune privind orice ilegalitate”, a adăugat ea.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii