Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Comisia Europeană va direcționa către România peste 1 miliard de euro pentru combaterea efectelor Covid-19

Comisia Europeană a anunțat, vineri, că va direcționa peste 1 miliard de euro către România, cu scopul de a combate efectele produse de Covid-19, potrivit unui anunț al instituției.
 aboneaza-te
Comisia-Europeana1.jpg

Anunțul a fost făcut de comisarii europeni Elisa Ferreira și Nicolas Schmit, care au notificat autoritățile române în acest sens.

Este vorba de 483 de milioane de euro, prin renunțarea în acest an la obligația de a le solicita României rambursarea prefinanțărilor neutilizate din fondurile structurale și de alte 637 de milioane de euro prin virarea avansului aferent fondurilor structurale pentru anul 2020 în cursul lunilor martie și aprilie.

Fondurile vor avea scopul de a sprijini sistemele de sănătate prin finanțarea achizițiilor de echipamente de protecție, medicamente și teste, de a adapta mediul de muncă din domeniul sanitar la situația actuală, de a asigura accesul persoanelor vulnerabile la facilitățile medicale, precum și de a oferi creditare pentru IMM-uri pentru atenuarea șocurilor financiare provocate de criza Covid-19.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii