Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Burse |
|

Comisia Europeană va anunța în 7 iunie noua versiune a Uniunii Piețelor de Capital după Brexit

Uniunea Europeană va anunța în data de 7 iunie noile inițiative pentru reconfigurarea proiectului său privind Uniunea Piețelor de Capital (CMU), care vor reflecta decizia Regatului Unit de a părăsi blocul european, a afirmat Ugo Bassi, director în cadrul diviziei pentru servicii financiare al Comisiei Europene (CE), transmite Reuters.
shutterstock_piete-de-capital-euro-bani-money-UE

În prezent, Londra este cea mai mare piață financiară din UE, dar, din 2019, va ieși din blocul comunitar.

Pregătim planul de acțiune pentru CMU 2.0 care va fi publicat în 7 iunie, sub forma unei revizuiri pe termen mediu, care va cuprinde măsuri suplimentare ce vor fi adoptate în următoarele luni. Nu ne mai putem baza pe lichiditățile din Londra”, a explicat Bassi, într-o conferință organizată de Asociația pentru Piețele Financiare din Europa.

Inițiativele vor include reglementări mai simple pentru obținerea și acordarea de finanțare, pe baza sistemului de tip „pașaport”, considerat cea mai importantă caracteristică a pieței unice europene pentru firmele din sectorul financiar. De asemenea, va fi extinsă supervizarea, prin atribuirea de puteri sporite autorităților europene de reglementare, a explicat oficialul CE. Acesta a adăugat: „Trebuie să ne îndreptăm încet, dar ferm spre o supervizare centralizată”.

Conform unui document UE consultat de Reuters, Brexitul forțează UE să regândească UPC, prin extinderea supervizării și a accesului la piețele financiare globale. De asemenea, aceste evoluții necesită acțiuni mai dure, o supervizare mai eficientă și asigurări că beneficiile CMU sunt resimțite în întreaga Uniune.

Ieșirea Marii Britanii de pe piața unică europeană întărește necesitatea și urgența dezvoltării și integrării suplimentare și a Piețelor de Capital. Este necesară o reconstruire a sistemului financiar și extinderea accesului la piețele financiare globale.

Anul trecut, comisarul european pentru servicii financiare a anunțat un „plan de acțiune” ce conține 33 de măsuri și inițiative legislative, care vor duce până în 2019 la înființarea CMU, ce presupune alinierea la reglementări și costuri a tuturor statelor membre ale UE.

CMU este acum un centru financiar alternativ care va putea satisface nevoile UE27, a declarat Simon Puleston Jones, șeful pe Europei la Asociația Industriei Futures, la conferința AFME:

„Cel mai mare risc este ca UE27 să se uite în ea însăși, să relanseze CMU cu ideea de a crea unul sau mai multe centre financiare în Europa, care să concureze cu Londra și New York, ceea ce se pare că nu ar fi posibil. Cel mai grav impact al BREXIT-lui este că ceva care funcționa destul de bine în UE28 se estompează în mod semnificativ”.

Bassi a spus că CMU are o perspectivă globală în minte.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii