Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Comisia Europeană: Trebuie să ne concentrăm pe sănătate și joburi, nu pe problemele fiscale

Comisia Europeană a declarat astazi că toate țările membre ale UE trebuie să își direcționeze eforturile pe investițiile în sistemul medical și în protejarea companiilor și a locurilor de muncă.
Comisia-Europeana1.jpg

Comisia Europeană a declarat astăzi că toate țările membre ale UE trebuie să își direcționeze eforturile pe investițiile în sistemul medical și în protejarea companiilor și a locurilor de muncă. Grijile pentru sustenabilitatea fiscală ar trebui să fie puse în plan secundar.

Paolo Gentilioni, comisarul european pentru Afaceri Economice și Financiare, a declarat în timpul discursului său: “Mesajul nostru este clar: este nevoie de o poziție fiscala de susținere în toate statele membre și le recomandăm tuturor (statelor membre) să ia toate măsurile necesare pentru a aborda în mod eficient pandemia, a susține economia și a sprijini recuperarea”, conform Reuters.

Vor exista lacune bugetare în toate statele membre, cu excepția Bulgariei. Aceste lacune se vor lărgi dincolo de limita de 3% a UE prevăzută pentru produsul intern brut pentru 2020, de vreme ce guvernele folosesc din banii publici pentru a propune economii ce sunt pe punctul de a intra în recesiune anul acesta. De asemenea, datoriile publice vor crește, încălcând cerința firească a UE ca aceasta să scadă.

“Va fi vital să prevenim repetarea greșelilor din trecut:  În consolidarea fiscală de acum 10 ani, investiția a fost prima victimă. Dacă repetăm această greșeală ar însemna să sacrificăm prioritățile noastre pe termen lung“, a mai adăugat Paolo Gentilioni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii