Cautare
, Contributor

Agricultură |
|

Comisia Europeană solicită: Până în 2030, un sfert din terenurile agricole să fie utilizate pentru agricultura ecologică

Oficialii europeni au afirmat în prezentarea Planului de acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice că este primordial ca în perioada următoare, să fie stimulate producția și consumul de produse ecologice.
shutterstock_1142252288

Așadar, planul de acţiune este conceput pentru a oferi sectorului agriculturii ecologice, aflat deja în creştere, instrumentele adecvate pentru a atinge obiectivul de 25%. El propune 23 de măsuri structurate în jurul a 3 axe – stimularea consumului, sporirea producţiei şi îmbunătăţirea în continuare a sustenabilităţii sectorului – pentru a asigura o creştere echilibrată a acestuia.

„Producţia ecologică aduce o serie de beneficii importante: câmpurile cultivate în mod ecologic prezintă cu circa 30% mai multă biodiversitate, animalele crescute în mod ecologic se bucură de un grad mai mare de bunăstare şi primesc mai puţine antibiotice, fermierii ecologici au venituri mai mari şi sunt mai rezilienţi, iar consumatorii ştiu exact ce cumpără, datorită etichetei UE pentru produse ecologice”, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, informează Agerpres.

Iar un punct de pornire pentru demararea acestui proiect, susțin oficialii europeni, constă în elaborarea de planuri naționale de acțiune cu privire la dezvoltarea agriculturii ecologice, de către toate statele membre.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii