Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Comisia Europeană și Fondul European de Investiții au lansat o facilitate de garantare a creditelor pentru IMM-urile din audiovizual

Comisia Europeană și Fondul European de Investiții (FEI) au lansat pe 30 iunie o facilitate de garantare în valoare de 121 de milioane de euro pentru a sprijini IMM-urile din sectoarele cultural și creativ, inclusiv din domeniul audiovizual (filme, televiziune, animație, jocuri video și multimedia) sau festivaluri, informează Media Expres.
 aboneaza-te
Gunther H Oettinger

Se așteaptă ca această schemă să genereze, în următorii șase ani, împrumuturi bancare în valoare de peste 600 de milioane de euro.

Günther H. Oettinger (foto), comisarul pentru economie și societate digitale, a salutat inițiativa: „Ideile și companiile creative au nevoie să experimenteze și să își asume riscuri pentru a prospera, în beneficiul societății și al economiei noastre. Dorim să le sprijinim să obțină împrumuturi bancare care, în mod obișnuit, nu le-ar fi fost acordate”.

Grație inițiativei, FEI va putea oferi gratuit garanții și contragaranții intermediarilor financiari, astfel încât aceștia să poată furniza mai multe credite antreprenorilor din sectoarele vizate.

Băncile comerciale și de retail, cele de promovare și alți intermediari financiari vor putea sprijini peste 10.000 de IMM-uri din domenii precum: audiovizual (inclusiv filme, televiziune, animație, jocuri video și multimedia), festivaluri, muzică, literatură, arhitectură, arhive, biblioteci și muzee, artizanat artistic, patrimoniu cultural, design, arta spectacolului, editare, radio și arte vizuale.

VEZI PUBLICITATEA VÂNDUTĂ DE TELEVIZIUNILE DE ȘTIRI – SEMESTRUL I 2016

Instrumentul financiar, creat în cadrul programului „Europa creativă”, va fi gestionat de FEI în numele Comisiei Europene. IMM-urile europene ar trebui să beneficieze de schemă deja de la sfârșitul acestui an.

Fondul european de investiții are ca misiune principală sprijinirea microîntreprinderilor și IMM-urilor prin facilitarea accesului la finanțare.

Mecanismul de garantare pentru sectoarele cultural și creativ este un nou instrument financiar ce are ca obiectiv intensificarea activității de creditare în favoarea IMM-urilor pentru ca acestea să-și extindă activitățile.

Europa creativă este un program cu o durată de 7 ani (2014-2020), având ca scop promovarea diversității culturale, încurajarea difuzării culturii și creativității europene și consolidarea competitivității sectoarelor cultural și creativ.

Programul are un buget de 1,46 miliarde de euro pentru întreaga perioadă. El este compus din sub-programele MEDIA, Cultura și o componenta intersectorială.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii