Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Comisia Europeană semnează al treilea contract cu BioNTech și Pfizer pentru încă 1,8 mld. doze de vaccin

CE a semnat un nou contract cu alianța BioNTech-Pfizer prin care statele membre UE vor primi alte 1,8 miliarde de doze de vaccin în perioada 2021 şi 2023.
Pfizer UE vaccin COVID

Noua tranșă va cuprinde 900 de milioane de doze de vaccin actual şi de vaccin adaptat la variante, cu opţiunea de a achiziţiona alte 900 de milioane de doze. „Odată cu semnătura noastră, noul contract este acum în vigoare, ceea ce este o veste bună pentru lupta pe termen lung în vederea protejării cetăţenilor europeni împotriva virusului şi a variantelor sale. Producţia şi livrarea în UE a până la 1,8 miliarde de doze sunt garantate. Contractele potenţiale cu alţi producători vor urma acelaşi model, în beneficiul tuturor”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Trebuie să fim cu un pas înaintea virusului. Aceasta înseamnă să avem acces la vaccinuri adaptate pentru a ne proteja împotriva ameninţării pe care o reprezintă variantele, pentru a potenţa vaccinurile cu scopul de a prelungi imunitatea, precum şi pentru a ne proteja populaţia tânără. Ne concentrăm în mod prioritar asupra tehnologiilor care şi-au dovedit valoarea, cum ar fi vaccinurile pe bază de mARN, dar ne menţinem opţiunile deschise”, a declarat la rândul său comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides.

Comisia a autorizat introducerea pe piaţă condiţionată a vaccinurilor dezvoltate de BioNTech şi Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson and Johnson.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii