Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Asigurări |
|

Comisia Europeană propune revizuirea normelor Uniunii Europene în materie de asigurări

Comisia Europeană (CE) a adoptat astăzi o revizuire cuprinzătoare a normelor UE în materie de asigurări (cunoscute sub denumirea de „Solvabilitate II”), pentru a favoriza investițiile pe termen lung ale societăților de asigurări în redresarea Europei în urma pandemiei de COVID-19.
asigurari

Revizuirea de astăzi urmărește, de asemenea, să sporească reziliența sectorului asigurărilor și reasigurărilor (mai precis al asigurărilor pentru societățile de asigurare), astfel încât acesta să poată face față crizelor viitoare și să îi protejeze mai bine pe deținătorii de polițe. De asemenea, vor fi introduse norme simplificate și mai proporționale pentru anumite societăți de asigurare mai mici, se arată într-un comunicat al CE.

„Polițele de asigurare sunt esențiale pentru mulți europeni și pentru întreprinderile europene. Acestea protejează cetățenii împotriva pierderilor financiare în cazul unor evenimente neprevăzute. Societățile de asigurări joacă, de asemenea, un rol important în economia noastră, direcționând economiile către piețele financiare și către economia reală, oferind astfel întreprinderilor europene finanțare pe termen lung”, menționează sursa citată.

Revizuirea de astăzi constă în următoarele elemente:

– o propunere legislativă de modificare a Directivei Solvabilitate II (Directiva 2009/138/CE);

– o comunicare privind revizuirea Directivei Solvabilitate II;

– o propunere legislativă privind o nouă directivă referitoare la redresarea și rezoluția instituțiilor de asigurare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii