Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Comisia Europeană propune crearea Uniunii Europene de Sănătate, o agenție care să ajute statele membre să lupte cu viitoarele crize sanitare

Comisia Europeană propune crearea unei agenții speciale pentru a ajuta statele membre să lupte cu viitoarele crize sanitare. Așa-numita Uniune Europeană de Sănătate va urmări, printre altele, să instituie un mecanism prin care țările forului comunitar să răspundă în mod unitar în fața pandemiei, informează Radio România Actualități.
070 core UE Ursula von der Leyen

Vor fi elaborate la nivelul întregii Uniuni planuri și recomandări de pregătire pentru situații de criză în domeniul sănătății și, în caz de pandemie, va fi îmbunătățită supravegherea printr-un viitor sistem european integrat și consolidat.

Statele membre vor avea obligația să raporteze mai bine indicatorii sistemelor de sănătate, de exemplu, disponibilitatea paturilor de spital, capacitatea de tratament specializat și de terapie intensivă, numărul de membri ai personalului cu pregătire medicală.

De asemenea Uniunea va putea, la declararea unei situații de urgență, să coordoneze unitar acțiunile, să creeze rezerve și să cumpere produsele necesare, notează Radio România Actualități.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii