Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Comisia Europeană propune activarea clauzei derogatorii generale din cadrul bugetar, astfel încât guvernele naţionale să pompeze în economie atât de mulţi bani cât este nevoie

Comisia Europeană propune activarea clauzei derogatorii generale din Pactul de stabilitate şi de creştere (PSC), ca parte a strategiei sale de a reacţiona rapid, ferm şi coordonat la pandemia de coronavirus, informează News.ro.
070 core UE Ursula von der Leyen

Odată aprobată de Consiliu, aceasta va permite statelor membre să ia măsuri pentru a face faţă în mod adecvat crizei, abătându-se însă de la cerinţele bugetare care s-ar aplica în mod normal în baza cadrului bugetar european.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen afirmă că, dacă propunerea va fi aprobată şi de Consiliul European, guvernele naţionale pot pompa în economie atât de mulţi bani cât este nevoie.

Ursula von der Leyen: „Ieri am pus în practică cea mai flexibilă schemă de ajutor de stat pentru a ajuta oamenii şi companiile. Guvernele pot da acum bani pentru multe companii care sunt lovite de acest şoc, hoteluri, restaurante, companii de transport sau firme mici care riscă să se închidă. fără sprijin. Astăzi, iar asta nu s-a mai făcut niciodată, activăm clauza de relaxare a regulilor bugetare. Asta înseamnă că guvernele naţionale pot pompa în economie atât de mulţi bani cât este nevoie. Relaxăm regulile bugetare pentru a le permite să facă acest lucru”.

Comisia Europeană face apel la Consiliul European să aprobe cât mai rapid propunerea sa.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii