Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Comisia Europeană îndeamnă Volkswagen să despăgubească pe toți consumatorii UE afectați de Dieselgate

Comisia Europeană și autoritățile UE pentru protecția consumatorului au cerut Volkswagen să despăgubească toți consumatorii, nu doar pe cei din Germania, pentru că i-au indus în eroare cu privire la emisiile vehiculelor.
volkswagen vw

Producătorul german de autovehicule a recunoscut că a comis erori în scandalul Dieselgate din 2015, declanșând o serie de cauze legale, dintre care unele au ajuns în fața Curții Europene de Justiție.

„Deşi au fost decizii ale tribunalelor care au scos la lumină tratamentul incorect al consumatorilor de către Volkswagen, cu toate acestea constructorul auto nu este dispus să colaboreze cu organizaţiile pentru protecţia consumatorilor pentru a găsi soluţii adecvate pentru consumatori. Aşa cum am menţionat în scrisoarea mea trimisă companiei anul trecut, nu doar consumatorii cu domiciliul în Germania, ci toţi consumatorii trebuie despăgubiţi”, a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.

Comisia a precizat că Volkswagen a informat-o cu privire la opinia sa legată de plățile către consumatorii europeni care locuiesc în afara Germaniei. Compania consideră că acestea nu sunt justificate, deoarece mașinile afectate au fost acum modificate pentru a îndeplini cerințele legale.

„Poziţia companiei nu s-a modificat, în pofida recentelor decizii în tribunalele UE şi naţionale şi de aceea Comisia şi autorităţile naţionale pentru protecţia consumatorilor au decis să crească presiunile”, a anunţat CE, într-un comunicat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii