Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Comisia Europeană încurajează activitățile de cercetare urgente cu încă 122 milioane de euro

Comisia Europeană a mobilizat încă 122 de milioane de euro din programul său de cercetare şi de inovare, Orizont 2020, pentru activităţile de cercetare urgent necesare în ceea ce priveşte noul coronavirus, informează Agerpres.
 aboneaza-te
Comisia-Europeana1.jpg

Noua cerere de exprimare a interesului contribuie la angajamentul în valoare de 1,4 miliarde de euro al CE în favoarea iniţiativei „Răspunsul mondial la coronavirus”, lansată de preşedintele Ursula von der Leyen la 4 mai 2020, notează Agerpres.

Noua cerere de exprimare a interesului este cea mai recentă din seria unor acţiuni de cercetare şi de inovare finanţate de UE în vederea combaterii coronavirusului. Aceasta completează acţiunile anterioare vizând dezvoltarea de metode de diagnosticare, de tratamente şi de vaccinuri prin consolidarea capacităţii de producţie şi prin implementarea unor soluţii uşor disponibile pentru a rezolva rapid nevoile urgente. De asemenea, ea va îmbunătăţi înţelegerea impactului comportamental şi socio-economic al pandemiei.

Termenul de depunere a propunerilor este 11 iunie 2020, întrucât cererea de exprimare a interesului se va concentra pe obţinerea de rezultate rapide.

Noile soluţii trebuie să fie disponibile şi accesibile ca preţ pentru toţi, în conformitate cu principiile răspunsului mondial la coronavirus. În acest scop, Comisia va include clauze de partajare rapidă a datelor în acordurile de grant care rezultă în urma acestei noi cereri, pentru a se asigura că rezultatele şi constatările pot fi utilizate imediat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii