Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Comisia Europeană dă undă verde proiectului major „Varianta de ocolire Bacău”

Proiectul major de infrastructură rutieră "Varianta de ocolire Bacău" a primit aprobarea Comisiei Europene.
shutterstock_393672688

Valoarea totală a acestuia depășește 960 milioane de lei, a anunţat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, pe pagina sa de Facebook, notează Agerpres.

Potrivit acestuia, România a furnizat instituției europene toate informaţiile necesare, inclusiv cele referitoare la aspectele de mediu. Obiectul proiectului Varianta de ocolire Bacău este reprezentat de acordarea finanţării nerambursabile către CNAIR, în vederea realizării a 30,842 km de drum nou, din care 16,269 km de autostrada, 7 poduri, 9 pasaje, 1 nod rutier şi 7 intersecţii.

“La 22 noiembrie 2019, România a prezentat Comisiei o cerere pentru un proiect major care prevede o contribuţie din partea Fondului de coeziune pentru “Construcţia variantei de ocolire Bacău”, selectat de către autoritatea de management pentru axa prioritară 1, “Îmbunătăţirea mobilităţii prin dezvoltarea reţelei TEN-T si a metroului” din cadrul programului operaţional “Infrastructura Mare”, a punctat ministrul Transporturilor.

La finalizarea implementării, varianta de ocolire Bacău va conduce la realizarea unor economii semnificative de timp, prin reducerea timpului de călătorie pentru automobile şi pentru autovehiculele grele”, precizează Bode.

Valoarea totală a proiectului este de 968,781 milioane de lei, din care valoarea totală eligibilă, finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, este 811,102 milioane de lei (85% din valoarea totală eligibilă aprobată – 689,437 milioane de lei este asigurată din Fondul de Coeziune, iar 15% în valoare de 121,665 milioane de lei va fi finanţată din bugetul beneficiarului).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii