Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Comisia Europeană dă undă verde achiziției OMV privind Borealis

Oficialii Comisiei Europene au aprobat achiziționarea producătorului de mase plastice Borealis AG de către OMV Aktiengesellschaft (OMV).
shutterstock_1696758172

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului european, Comisia Europeană a ajuns la concluzia că propusa tranzacţie nu ridică probleme de concurenţă ţinând cont că OMV deţine deja o participaţie la Borealis şi că suprapunerile orizontale şi verticale între activităţile celor două companii sunt limitate, notează Agerpres.

Tranzacţia a fost analizată conform procedurii simplificate privind evaluarea fuziunilor.

Înainte de criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19), OMV a semnat cu Mubadala un acord privind majorarea la 75% a participaţiei sale deţinute la Borealis, într-o tranzacţie evaluată la 4,68 miliarde de dolari.

Mubadala, fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi, deţine 64% din Borealis, în timp ce participaţia OMV este de 36%. La rândul său, Mubadala este al doilea mare acţionar al OMV, după statul austriac.

Borealis AG este o companie chimică austriacă care în 2019 a avut vânzări de 9,8 miliarde de euro şi un profit net de 872 milioane de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii