Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

News |
|

Comisia Europeană: Criza din Afganistan arată necesitatea modificării regulilor privind migraţia şi azilul

Criza din Afganistan şi acţiunile Belarusului arată importanța unei modificări a regulilor Uniunii Europene privind migraţia şi azilul.  
comisia europeana

”Dacă există un lucru pe care l-au arătat situaţia din Afganistan şi acţiunile din Belarus, atunci acela este că timpul expiră cu privire la cât putem aştepta pentru a adopta o remaniere completă a regulilor de migraţie şi azil de care avem nevoie în Europa”, a declarat duminică vicepreşedintele Comisiei Europene pentru promovarea modului de viaţă european, Margaritis Schinas, potrivit Reuters.

Mai multe state membre UE sunt îngrijorate din cauza evenimentellor din Afganistan, care ar putea duce la o nouă criză a migranților, similară cu cea din 2015-2016. 

La acel moment, aproximativ 500.000 de persoane din Orientul Mijlociu au venit pe continentul european, fapt ce a pus statele UE într-o situație dificilă privind gestionarea fluxului de migranți, condițiilor de azil și integrarea în societate.

Duminică, talibanii au intrat în capitala Kabul, ultimul oraș important care funcționa sub controlul forțelor guvernamentale afgane.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii