Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Comisia Europeană: A crescut încrederea în economia zonei EURO

Încrederea în economia zonei euro a atins în iunie cel mai ridicat nivel din ultimii 21 de ani, în urma îmbunătăţirii situaţiei din sectorul serviciilor, după atenuarea restricţiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), informează Radio România Actualități, conform DPA.
redresarea economiei
Potrivit datelor publicate marţi de Comisia Europeană, indicele sentimentului economic (ESI) a urcat în iunie la 117,9 puncte, de la 114,5 puncte luna precedentă. Cifra comunicată de executivul comunitar diferă de estimările analiştilor, care se aşteptau la un avans de până la 116,5 de puncte.
În industrie, optimismul a crescut pentru a şaptea lună consecutiv, ajungând la nivelul record de 12,7 puncte, de la 11,5 puncte luna precedentă.
Încrederea în sectorul serviciilor, responsabil pentru două treimi din PIB-ul zonei euro, a înregistrat a cincea lună de creştere consecutivă, ajungând la 17,9 puncte în iunie, de la 11,3 puncte luna precedentă. Este cel mai ridicat nivel începând din august 2007, notează Radio România Actualități.
Datele publicate marţi de Comisia Europeană reprezintă rezultatul unui studiu efectuat în perioada 1 – 21 iunie 2021.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii