Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Agricultură |
|

Comisia Europeană: Credite în valoare de 370 milioane de euro pentru firmele din România afectate de pandemie

Companiile locale din România vor putea să beneficieze de leasing financiar suplimentar în valoare de 370 milioane de euro prin noul program de cooperare dintre Banca Europeană de Investiții (BEI), Fondul European de Investiții (FEI) și Deutsche Leasing România.
Two,Farmer,Sitting,And,Shaking,In,Young,Green,Corn,Field.

Potrivit reprezentanților Comisiei Europene, sprijinul BEI este susținut de o garanție de la Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS), ca parte a Planului de Investiții pentru Europa.

Noile inițiative sunt menite să sporească rezistența afacerilor românești, care se confruntă cu impactul pandemiei de coronavirus. Totodată, au drept scop creșterea finanțării pentru agricultură și investițiile în echipamente, deoarece majoritatea celor care vor beneficia de împrumuturi se regăsesc în zonele rurale.

„Sprijinit de Planul de Investiții pentru Europa, acest acord între Banca Europeană de Investiții și Deutsche Leasing va face disponibil leasingul financiar suplimentar pentru afacerile locale românești, și în special va ajuta IMM-urile situate în zonele rurale să finanțeze echipamentul specializat de care au nevoie în activitățile lor, și prin urmare va ajuta la dezvoltarea economică susținută și a locurilor de muncă, în această perioadă dificilă”, a completat Paolo Gentiloni, comisarul responsabil pentru economie.

Mai mult, noul acord include și suma de 25 milioane de euro ca suport țintit pentru investiții în domeniul schimbărilor climatice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii