Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Comisia Europeană avertizează din nou guvernul că anul acesta trebuie să ţină deficitul bugetar sub control

Comisia Europeană a avertizat din nou guvernul României că anul acesta trebuie să ţină deficitul bugetar sub control, după ce în 2020, cheltuielile au urcat foarte mult, iar veniturile s-au redus considerabil din cauza urmărilor economice ale pandemiei, informează Radio România Actualități.
Deficit

„Aşteptăm de la România un buget robust pentru 2021″, a scris ieri vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, după o discuţie cu ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Ministerul a promis că promovarea investiţiilor rămâne prioritară, la fel şi folosirea fondurilor europene. Alexandru Nazare a dat asigurări că autorităţile române au în vedere reducerea treptată a deficitului bugetar, începând cu anul acesta, la 7% din Produsul Intern Brut, urmând ca în 2024 să se ajungă la nivelul de 3% admis de reglementările europene.

Fără măsuri de corecţie, au spus specialiştii Comisiei Europene, România ar ajunge peste şapte ani la o datorie publică uriaşă de 100% din tot ceea ce produce economia într-un an, notează Radio România Actualități.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii