Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Afaceri |
|

Comisia Europeană atrage atenția: România nu a transmis un Plan Naţional de Redresare și Reziliență, ci o listă de proiecte

Oficialii europeni trag un semnal de alarmă României în ceea ce privește întocmirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Open,Folder,With,Emergency,Response,Plan.

Conform acestora, țara noastră nu a transmis niciun Plan, ci o listă de proiecte, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marius Vasiliu, în cadrul consultărilor privind actualizarea PNRR, informează Agerpres.

Acesta susține că oficialii de la Bruxelles au semnalat, în principal absența unor reforme foarte clare.

„Am primit observaţii de la Comisia Europeană asupra unor componente ale PNRR. Totodată, am constatat că deşi în decembrie se afirma că nu au fost formulate observaţii asupra Planului, realitatea este că România nu a transmis de fapt un Plan ci doar nişte bucăţi. Un prim aspect pe care-l semnalează Comisia este absenţa formulării unor reforme foarte clare şi faptul că acele părţi ce au fost transmise nu respectă cerinţele Regulamentului”, a explicat oficialul MIPE.

Consultările pentru actualizarea PNRR au continuat miercuri, la sediul MIPE, prin dezbaterea propunerilor privind domeniile Sănătate şi Educaţie. La acestea au participat reprezentanţii ministerelor de resort şi ai altor entităţi relevante în aceste domenii.

Pentru implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, România va avea la dispoziţie 30,4 miliarde de euro prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii