Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Comisia Europeană a aprobat condiţionat tranzacţia dintre Bursa de la Londra şi Refinitiv

Comisia Europeană a aprobat condiţionat planificata achiziţionare a companiei de analiză a datelor Refinitiv de către Bursa de la Londra (LSE).  
UE tranzactie acord

Aceasta a fost realizată în urma unei investigaţii în profunzime privind temerile legate de concurenţă, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.

Tranzacţia de 27 de miliarde de dolari este menită să extindă activităţile de tranzacţionare ale LSE şi să creeze un competitor mai puternic pentru Bloomberg LP, lider pe segmentul datelor financiare.

Comisia Europeană susține că s-au găsit motive de îngrijorare privind tranzacţia, dar sunt “remedii”, inclusiv vânzarea operatorului Bursei de la Milano (Borsa Italiana), deţinut de LSE.

Oficialii LSE au anunţat că se aşteaptă ca tranzacţia să fie finalizată în primul trimestru din acest an, după ce sunt obţinute şi alte aprobări din partea autorităţilor de reglementare. 

Refinitiv, deţinut în proporţie de 45% de firma mamă a Reuters News – Thomson Reuters – nu a făcut comentarii.

Deja operatorul bursier pan-european Euronext a acceptat să cumpere Borsa Italiana cu suma de 4,3 miliarde de euro (5,2 miliarde de dolari).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii