Cautare
, Staff

Auto |
|

Comisia Europeană a aprobat 11 proiecte din România, în valoare de 500 de milioane de euro

Comisia Europeană a aprobat 11 proiecte din România, în valoare de 500 de milioane de euro, potrivit Reprezentanţei Comisiei Europene în România.
shutterstock_banii

Proiectele, implementate în mai multe regiuni din România, sunt într-o serie de domenii esenţiale: transport, prevenirea dezastrelor naturale, alimentarea cu apă şi managementul integrat al deşeurilor.

Prin deciziile adoptate am facilitat continuarea acestor proiecte, începute în perioada 2007–2013, în actuala perioadă de programare. Sunt proiecte esenţiale pentru dezvoltarea României şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor”, a declarat Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională.

Proiectele de transport includ construcţia autostrăzii Lugoj – Deva, pe secţiunea Dumbrava – Deva, parte a reţelei TEN-T. Se estimează că astfel se va scurta durata de călătorie între aceste puncte şi se va reduce numărul de accidente rutiere. De asemenea, acestea includ şi reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a coridorului pan–european IV, tronsonul dintre Coşlariu şi Simeria, fiind vizată creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor la 160 km/h.

Pe managementul deșeurilor, proiectele sunt de dezvoltare a sistemului de management integrat al deşeurilor, în judeţele Suceava, Dolj, Bihor, Alba, Cluj și Vrancea. Cele 6 proiecte de management al deşeurilor vor contribui la reducerea dimensiunilor depozitelor de deşeuri prin integrarea activităţilor de separare, colectare, transport, tratare, reciclare şi eliminare, potrivit Reprezentanței Comisiei Europene în România. De asemenea, se are în vedere închiderea sau reabilitarea depozitelor non-conforme cu standardele europene.

În plus, în judeţele Gorj și Bacău va fi extinsă şi reabilitată infrastructura de apă şi apă uzată, respectiv realizarea de infrastructură şi facilităţi de tratare a apei uzate. Mai exact, se intenționează să fie îmbunătăţită captarea de apă – reţeaua şi instalaţiile de pompare să fie reabilitate şi extinse, iar staţiile de tratare a apei uzate să fie reconstruite sau îmbunătăţite. Această infrastructură contribuie la oferirea de servicii şi la un grad de acoperire în domeniul de apă curentă şi apă uzată în conformitate cu directivele europene, în mod special cele legate de calitatea apei şi tratarea apei uzate în mediul urban, conform Reprezentanței Comisiei Europene în România.

De asemenea, în judeţul Iaşi, proiectele finanțate includ lucrări pentru reducerea riscului de inundaţii în bazinul hidrografic Prut – Bârlad, făcând parte din domeniul prevenirea dezastrelor naturale. Acestea vizează construirea de poldere, dragarea şi stabilizarea albiilor râurilor, cât şi cartografierea riscului de inundaţii. Se estimează că în acest mod 16 mii de locuitori ai judeţului Iaşi vor beneficia, direct, de o mai bună protecţie împotriva inundaţiilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii