FacebookTwitterLinkedIn

Comisia Europeană a aprobat 24 programe de dezvoltare rurală (PDR-uri)  vizând îmbunătățirea competitivității agriculturii UE, protecția mediului rural și a climei, precum și consolidarea structurilor economice și sociale ale comunităților rurale în perioada de până în 2020.

Cota pentru perioada 2014-2020 alocată României din totalul fondurilor finanțate de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) se ridică la 8,128 miliarde de euro. La această sumă, care reprezintă 8,18% din totalul fondurilor aprobate astăzi,  se adaugă contribuția națională în valoare de 1,347 miliarde de euro.

S-ar putea să vă intereseze: Deputații europeni vor certificare pentru importatorii de minerale din zone de conflict

”Adoptarea oficială a Comisiei Europene ne permite ca în cel mai scurt timp să lansăm toate măsurile de finanțare, lucru care se va întâmpla în cursul lunii iunie. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale este pregătită să primească proiecte în sesiune continuă, ceea ce constituie o noutate față de programul anterior. Noul Program vine cu o serie importantă de simplificări procedurale, care va permite o accesare mult mai facilă și direcționată spre cei ce au efectiv nevoie de finanțare”, a precizat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Votat de Parlamentul European: Apel de urgență automat în toate mașinile noi din 2018

În țara noastră se află, potrivit unui document al Comisiei Europene, aproximativ o treime din totalul fermelor din Uniunea Europeană. Doar 7% dintre fermele românești sunt de dimensiuni mari și medii, în timp ce 93% au dimensiuni de sub cinci hectare. Fermele de dimensiuni mari și medii administrează 70% din totalul suprafeței agricole, iar cele de dimensiuni mici, care sunt în general de subzistență – 30%.

Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri, ediția 2015