Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Comisia Europeană a blocat fuziunea de 31,3 miliarde de dolari dintre Bursa de la Londra și cea de la Berlin

Autoritățile anti-concurență din Uniunea Europeană au respins fuziunea de 29 miliarde de euro (31,3 miliarde de dolari) dintre Deutsche Boerse (DB) și London Stock Exchange (LSE), anulând ultima încercare a companiilor de a crea cea mai mare bursă de valori din Europa, transmite Reuters.
Comisia-Europeana1.jpg

Comisia Europeană a declarat că a respins a cincea încercare, dintre care trei publice și două informale, de fuziune dintre cele două burse, deoarece ar fi creat un monopol pe piața operațiunilor de clearing cu instrumente cu venituri fixe.

Executorul anticoncurență al UE a declarat că băncile nu au făcut suficiente concesii pentru a înlătura preocupările sale legate de concurență.

Deoarece părțile nu au oferit soluțiile pentru a înlătura îngrijorările noastre privind concurența, Comisia a decis să interzică fuziunea”, a declarat Margrethe Vestager, comisarul european pentru Concurență.

LSE a avertizat, de-acum câteva săptămâni, că decizia CE ar putea fi de respingere a fuziunii. Atunci, Comisia îi solicitase Bursei londoneze să vândă platforma de tranzacționare italiană MTS, dar aceasta a refuzat.

Respingerea alianței dintre cele două burse se face într-un context complicat, în ziua în care guvernul britanic începe Brexit-ul și bursele din America și Asia au planuri de extindere.

London Stock Exchange susține că UE ar putea bloca fuziunea de 29 de miliarde de euro dintre ea și Deutsche Boerse

Începe BREXITUL! Theresa May a semnat scrisoarea oficială către Uniunea Europeană de retragere a Regatului Unit

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii