FacebookTwitterLinkedIn

Proprietarul Peugeot preia operațiunile Opel pentru 2,2 miliarde de euro

PSA Group, producătorul Peugeot și Citroen, a ajuns, în martie, la un acord cu GM pentru preluarea operațiunilor Opel, pentru 2,2 miliarde de euro (2,3 miliarde de dolari). Noua companie poate deveni al doilea producător auto din Europa, după Volkswagen, depășind Renault-Nissan.

Cota de piață a PSA va ajunge la 16% pe piața auto europeană, urmând să producă anual cinci milioane de vehicule. Volkswagen are o cotă de piață de 24%. În plus, PSA s-a angajat să readucă Opel și Vauxhall pe profit în următorii ani.

Decizia PSA de a achiziționa grupul german a provocat îngrijorări privind pierderea locurilor de muncă la Opel, mai ales în Germania, care a dus chiar la negocieri cu reprezentanții Guvernului german. Opel are aproximativ 33.500 de angajați în Germania, Polonia, Ungaria, Austria, Spania și Italia, iar Vauxhall are 4.500 de angajați în Marea Britanie.

GM și PSA produc în comun SUV-uri și minivan-uri, după ce tentativa de constituire a unei alianțe care a eșuat în 2013, deoarece GM a decis să-și vândă participația pe care o deținea la grupul auto francez.