Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Comisarul european pentru Comerț: TTIP este cea mai bună șansă pentru a elibera comerțul transatlantic

Prin Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP), companiile din România vor beneficia de consiții mai bune la export către Statele Unite, a spus comisarul european pentru Comerț, Cecilia Malmström, prezentă, vineri, la București, la conferința „TTIP: Romania's Voice”.
Cecilia Malmstrom

Comisarul pentru comerț a subliniat faptul că există două temeri majore legate de TTIP. Prima este legată de protecția investitorilor și rezolvarea disputelor dintre investitori și state și că ar putea să se blocheze reglementările și legile care nu sunt pe placul companiilor americane. „De aceea noi am propus să folosim TTIP pentru a construi un sistem cu judecători , un sistem transparent. Rezultatul va fi un sistem care va proteja cetățenii și care va crea joburi. Acesta este un mod de a merge mai departe”, a explicat, în continuare, Malmström. A doua temere este legată de modul în care sunt duse aceste negocieri. „Oamenii se tem că nu sunt transparente, însă există, pe site, documente explicatorii și se poate vedea și care este stadiul negocierilor”, spune comisarul pentru comerț.

Legat de România, Cecilia Malmström a argumentat că „aproximativ 60% din exporturile României provin de la companii de mici dimensiuni. România ajunge să exporte în mod indirect în SUA, iar TTIP îi oferă oportunitatea de a exporta direct către SUA și de a crea mai multe locuri de muncă”.

Companii din 130 de orașe din România exportă în Statele Unite ale Americii și ar putea avea condiții mai bune de export, ca urmare a implementării TTIP. Prin urmare, printre beneficiile TTIP se numără, a explicat comisarul european pentru comerț, crearea mai multor locuri de muncă, dar și reducerea taxelor pentru firmele care doresc să exporte între cele două continente.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii