Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Comisarul european Corina Crețu a aprobat investiții în valoare de 155 milioane de euro în domeniul infrastructurii de gestionare a apei din România

Șase mari proiecte de infrastructură în domeniul gestionării apei vor beneficia de investiții în valoare de 155 de milioane de euro din Fondul de coeziune, în scopul îmbunătățirii colectării, tratării și distribuției apei în întreaga țară, a anunțat reprezentanța Comisiei Europene în România.
euro-bani-money
Politica de coeziune investește pentru ca fiecare cetățean să aibă în permanență acces la apă curată, protejându-se astfel, în același timp, atât sănătatea acestora, cât și mediul înconjurător”, a declarat Corina Crețu, comisarul pentru politică regională.

O sumă de 18 milioane de euro va fi alocată, între altele, pentru construcția și renovarea a 18 puțuri de adâncime și a trei stații de tratare a apei în județul Argeș, pentru aproximativ 200.000 de persoane ca beneficiari finali.

Alte 6,3 milioane de euro au fost direcționate pentru renovarea a două rezervoare și pentru construcția a zece noi kilometri din rețeaua de distribuție a apei a județului Dâmbovița.

În plus, o sumă de 21 de milioane de euro va fi folosită pentru lucrări în județul Maramureș în vederea extinderii rețelei de distribuție a apei cu aproximativ 60 de kilometri, de care vor beneficia 230.000 de locuitori.

De asemenea, 46 de milioane de euro au fost alocați pentru construcția și modernizarea a șapte stații de tratare a apei în județul Prahova, având ca beneficiari 167.000 de locuitori.

O sumă de 12,6 milioane de euro va fi folosită pentru un acces mai bun la apa potabilă în județul Satu Mare, în principal prin forarea a patru puțuri de adâncime și extinderea rețelei de canalizare cu 40 de kilometri.

În plus, 51 de milioane de euro vor fi folosiți pentru îmbunătățirea accesului la apă pentru 179.000 de locuitori din județul Vaslui. Acest proiect are în vedere zonele urbane ale localităților Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești, pentru construirea și renovarea a peste 130 de kilometri din rețeaua de alimentare cu apă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii