Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Comisar UE: Marile companii de tehnologie ar trebui să plătească taxe corecte în Europa

Comisarul UE pentru economie şi taxe, Paolo Gentiloni, crede că marile companii din domeniul tehnologic sunt adevăratele câştigătoare ale crizei coronavirusului.
deep tech

Marile companii de tehnologie trebuie să plătească taxe corecte în Europa, mai ales că sunt ”adevăratele câştigătoare” ale crizei coronavirusului, a declarat sâmbătă comisarul UE pentru economie şi taxe, Paolo Gentiloni, pentru CNBC.

Pe fondul unei diferenţe de opinie între Statele Unite şi Uniunea Europeană privind impozitarea marilor firme din domeniul tehnologic, precum Apple, Alphabet şi Amazon, oficialul UE consideră că “Este o problemă majoră“.

Fostul prim-ministru italian a adăugat că nu mai este posibil ”să acceptăm ideea că acei uriaşi, câştigătorii crizei, nu plătesc o sumă echitabilă de impozite în Europa”.

În 2018, Comisia Europeană a propus o taxă digitală de 3%, argumentând că sistemul fiscal trebuie actualizat pentru era digitală. Cu toate acestea, Casa Albă a declarat că o taxă digitală este nedreaptă, deoarece are un impact disproporţionat asupra firmelor americane.

În urma pandemiei de Covid-19, companiile Big Tech au fost în avantaj, mulţi consumatori bazându-se pe aceste companii pentru munca de acasă, cumpărături şi pentru a rămâne conectaţi.

Giganţii platformelor digitale sunt câştigătorii reali ai acestei crize, din punct de vedere economic“, a adăugat Gentiloni. ”Cu toţii trăim acest lucru în vieţile noastre.”

În acest context, UE încearcă să propună o nouă taxă digitală în 2021, dacă negocierile la nivelul OCDE se prăbuşesc până la sfârşitul anului.

Dacă nu vom avea rezultate decente la nivel global, Comisia Europeană va ieşi anul viitor cu propria noastră propunere”, a spus Gentiloni.

Statele Unite au ieşit din discuţii în iunie – provocând îndoieli cu privire la orice progres fezabil din acest an.

Suntem într-un an electoral în SUA şi cred că şi asta are o influenţă”, a spus el, adăugând că, cu toate acestea, UE avea nevoie ”să insiste asupra necesităţii unei soluţii globale”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii