Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Comercianții online și furnizorii de servicii financiare sunt cei mai vizați de furtul de informații bancare

Aproape jumătate dintre companiile care activează în segmentul comerțului online (48%) sau care au ca activitate serviciile financiare (41%) sunt predispuse la pierderi de date bancare în urma atacurilor cibernetice cu țintă predefinită, din cauza vulnerabilităților din software sau în urma altor forme de incidente de securitate, potrivit unei cercetări Kaspersky Lab.
antivirus_shutterstock.jpg

Cele două segmente de business au atitudini diferite în ceea ce privește securitatea IT: doar 53% dintre organizațiile din segmentul de e-commerce/retail online, la nivel global, au indicat că „fac toate eforturile necesare pentru ca măsurile antifraudă să fie actualizate constant”, cu 10% mai puțin decât media globală. Pe de altă parte, modelul de business al comercianților online se concentrează aproape în totalitate pe procesarea plăților.

Drept urmare, lipsa investițiilor în măsuri de protecție împotriva fraudelor pot cauza pierderi semnificative în cazul unui incident de securitate.

Companiile care lucrează în segmentul serviciilor financiare au o abordare proactivă în ceea ce privește securizarea datelor financiare: 64% dintre organizații au afirmat că „fac toate eforturile să își păstreze toate măsurile de securitate antifraudă la zi”.

În plus, 52% dintre furnizorii de servicii financiare și-au manifestat intenția de a implementa tehnologii noi pentru a proteja tranzacțiile financiare, comparativ cu 46% din segmentul e-commerce/retail online.

În ciuda procentului relativ ridicat de adoptare a soluțiilor de protecție specializată împotriva fraudelor pentru dispozitive endpoint – 71% în cazul sectorului de servicii financiare și 62% în cazul segmentului de e-commerce/retaileri online – procentul rămas neprotejat este îngrijorător. Aceste statistici arată că aproximativ o treime dintre companiile din ambele sectoare încă nu investesc în soluții de protecție financiară, chiar și după furtul de informații confidențiale, survenit în urma unui incident de scurgeri de informații, mai arată Kaspersky Lab.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii