Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Come to Crash la Galateca: instalație de artă și sunet semnată de artistul româno-norvegian Timon Botez

Picture1.jpg
În luna septembrie, Galateca găzduiește ,,Ajuns la prăbușire: un contact strident cu Timon Botez”, instalație de artă și sunet cu care galeria participă la EBienale, bienala internațională de artă contemporană asociată Festivalului Enescu.

Lucrarea este o instalație de sunet contextuală, ce pornește de la o idee concretă: obiectele, prin greutatea și forma lor, au un sunet inerent. ,,Când un obiect este proiectat în aer, valul de energie care colapsează în spatele acestuia generează un vid”, explică Timon Botez. ,,Această scurtă cavitate produce un sunet, oferindu-i obiectului o voce”.

Proiectul, inspirat de cea de-a treia lege a lui Newton (,,pentru fiecare forță există o reacție egală ca mărime și direcție, dar în sens contrar”) îmbină noile tehnologii digitale cu structuri de lemn aranjate într-o formulă care ne duce cu gândul la o orchestră virtuală, în care lemnul acționează ca interpret în simfonia sunetului.

,,Come to Crash” este cea de-a treia instalație-orchestră de mari dimensiuni a lui Timon Botez, după ,,Argument Infinit” (expusă în 2012 în Detroit) și ,,Lydur” (găzduită de Centrul Norvegian de Design și Arhitectură din Oslo, în 2010). Botez locuiește și lucrează în Oslo, după ce a trăit timp de 16 ani în Londra, Boston și New York.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii