Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Combinatul chimic Donau Chem Turnu Măgurele și-a reluat activitatea

După o perioadă de peste 5 ani în care producția a fost suspendată, fabrica de îngrășăminte agricole Donau Chem Turnu Măgurele și-a reluat activitatea, au anunțat reprezentanții Grupul de firme Interagro. Până la sfârșitul toamnei, vor fi redeschise alte 3 fabrici.
donau chem

Donau Chem ajunge astfel din nou la o producție zilnică de circa 1.500 de tone de uree și 850 de tone de azotat de amoniu, pentru care consumă 1,6 milioane de mc de gaze.

Pe lângă Donau Chem, grupul Interagro are deja în funcțiune fabrica de îngrășăminte Chemgas Slobozia, cu o capacitate zilnică de 1.500 de tone de uree, 1.100 de tone de amoniac și 900 de tone de azotat de amoniu. Aici, consumul zilnic de gaze este de circa 1,4 milioane de mc.

Cu 3 milioane mc gaze procesate zilnic, grupul InterAgro devine astfel cel mai mare consumator de gaze individual din România.

Programul de redeschidere a fabricilor de îngrășăminte operate în România va continua în ritm accelerat, până la sfârșitul acestei toamne urmând a începe activitatea la Azochim (fosta Ga Pro Co) Săvinești și ROM Fertilizers (fosta Amurco) Bacău.

Interagro este unul din cei mai mari actori agroindustriali integraţi ai României, operând 6 fabrici de îngrăşăminte şi peste 47.000 de ha de teren agricol. Deţine şi operează, de asemenea, fabrici de procesare produse agricole şi investeşte constant în turism şi sport.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii