Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Opinii |
|

Coliziune între Marea Britanie și China?

Marea Britanie se îndreaptă către o confruntare cu China, prin prisma luptei cu guvernul de la Beijing pentru influență asupra Hong Kong-ului și a conflictului cu Huawei Tehnologies Co.
Boris Johnson

Marea Britanie se îndreaptă către o confruntare cu China, prin prisma luptei cu guvernul de la Beijing pentru influență asupra Hong Kong-ului și a conflictului cu Huawei Tehnologies Co. Guvernul premierului Boris Johnson a criticat Beijingul pentru felul în care a planificat impunerea unei legi de siguranță pe fostul teritoriu britanic și ia în considerare excluderea companiei Huawei din rețeaua sa 5G, apelând în schimb la potențiali înlocuitori, informează Bloomberg.

China a devenit o prioritate de politică externă pentru guvernul lui Johnson în timp ce încearcă să stabilească o înțelegere cu UE pentru viitoarele relații, post-Brexit.

Reprezentanța Chinei din Hong Kong a transmis un mesaj clar Marii Britanii miercuri seară, îndemnând-o să nu se implice în Hong Kong. Marea Britanie nu are nicio putere de suveranitate și nici de guvernare sau de supraveghere asupra Hong Kong după ce colonia britanică a redevenit teritoriu chinez în 1997, a declarat într-un comunicat Biroul comisarului Ministerului Afacerilor Externe din China.

Liu Xiaoming, ambasadorul Chinei în UK a declarat într-o postare pe Twitter : “Afacerile din Hong Kong nu suportă nicio imixtiune externă”. De asemenea, acesta i-a avertizat pe politicienii britanici „să înceteze să intervină în afacerile interne ale Chinei”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii